Usvojen Predlog zakona o javnim preduzećima

Bez autora
Nov 20 2012

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Predlog zakona o javnim preduzećima kojim se predviđa profesionalizacija njihovog upravljanja, kao i izbor direktora na javnim konkursima. Reč je o sistemskom zakonu koji je usvojen u predloženom obliku.Taj zakonski akt, između ostalog, predviđa da javnim preduzećima upravljaju profesionalci, koji neće moći da budu stranački funkcioneri. Ukoliko se za rukovodeća mesta kandiduju funkcioneri stranaka, tu funkciju moraće da zamrznu ako budu izabrani za direktore.

Usvojen Predlog zakona o javnim preduzećimaVlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Predlog zakona o javnim preduzećima kojim se predviđa profesionalizacija njihovog upravljanja, kao i izbor direktora na javnim konkursima, saopštio je ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić.

Reč je o sistemskom zakonu koji je usvojen u predloženom obliku.

Ministar je napomenuo da taj zakonski akt, između ostalog, predviđa da javnim preduzećima upravljaju profesionalci, koji neće moći da budu stranački funkcioneri.

Ukoliko se za rukovodeća mesta kandiduju funkcioneri stranaka, tu funkciju moraće da zamrznu ako budu izabrani za direktore, naglasio je Dinkić.

Pomenuti zakonski predlog, kako je istakao, predviđa ukidanje upravnih odbora javnih preduzeća jer se država povlači iz upravljanja i preuzima nadzornu ulogu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik